Pokrajinski sekretarijat za finansije podržao je sa 100 miliona dinara 77 projekata koji se finansiraju iz dostupnih fondova Evropske unije, najviše iz programa prekogranične saradnje, a realizuju se na teritoriji AP Vojvodine.

Jedan od tih projekata je i “Ženski biznis HAB” kome su za potrebe sufinansiranja aktivnosti na teritoriji AP Vojvodine dodeljena sredstva u iznosu od 5.531,44 evra po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan 01. oktobra 2019. godine.

Svečano uručivanje ugovora o dodeli ovih bespovratnih sredstava održano je u prostorijama Vlade Vojvodine, 05. decembra 2019. Ugovore je dodelila pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, koja je tom prilikom istakla da su podržani projekti koji doprinose razvoju opština i gradova u Vojvodini.

„I ove godine smo obezbedili sredstva za projekte koji će doprineti lokalnom i regionalnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života stanovnika u Vojvodini“, kazala je Smiljka Jovanović i dodala da je reč o projektima u oblastima nauke, zdravstva, socijalnih usluga, turizma i sporta.

Pokrajinski sekretarijat za finansije kontinuirano od 2012. godine podržava projekte koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. U protekle tri i po godine iznos bespovratnih sredstava za tu namenu povećan je za gotovo 70 odsto, a broj zaključenih ugovora skoro trostruko.

Projekat “Ženski biznis HAB” je vredan 354.830,00 evra, od čega je 85% sufinansiran sredstvima fonda Interreg IPA Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija 2014-2020.

Video zapis sa svečanog uručivanja ugovora možete pogledati ovde.