23. oktobra 2019. godine u Novom Sadu na adresi Vase Stajića 6, održana je Konferencija povodom početka implementacije projekta “Ženski biznis HAB”.

Projekat u partnerstvu implementiraju Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. iz Hrvatske kao vodeći partner i Udruženje „Promocija zdravog života“ iz Sremske Kamenice kao partner 2.

Opšti cilj projekta je stvaranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnom regionu Hrvatska – Srbija kroz umrežavanje i osnivanje HABa.

Projektne aktivnosti uključuju osnivanje Ženskog biznis HABa i Ženskog biznis centra, opremanje nameštajem i IT opremom, organizovanje edukacija za preduzetnice i potencijalne preduzetnice, organizovanje internacionalne biznis konferencije, renoviranje prostora u Erdutu, te renoviranje prostora u Novom Sadu, u kome je ova Konferencija povodom početka implementacije projekta i održana.

Galerija fotografija

Na Konferenciji, osim projektnih partnera prisustvovali su predstavnici medija, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam AP Vojvodine gospodin Branislav Bandić, preduzetnice iz Severnobačkog okruga i drugi uvaženi gosti.

Tom prilikom direktorica Poduzetničko razvojnog centra Općine Erdut, Bojana Orsić izjavila je kako je projekat “Ženski biznis HAB” jedan veliki iskorak ka preduzetnicama jer će se kroz projekat obezbediti prostor namenjen upravo ženskom preduzetništvu.

Pomoćnik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam AP Vojvodine Branislav Bandić naglasio je da se žensko preduzetništvo poslednjih godina dosta razvija, da u narednom periodu na tom polju možemo očekivati jednu pravu ekspanziju i da će osim finansijske podrške uloga Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam biti i da blago usmerava razvoj ženskog preduzetništva u AP vojvodini.

Sofija Bajić, predsednica udruženja “Promocija zdravog života” skrenula je pažnju na važan statistički podatak da čak 99% žena vode mala i mikro preduzeća koja zapošljavaju do 10 radnika i stoga je više nego neophodno podstaći žene u preduzetničkim vodama.

Prilog Radio-televizije Vojvodine o Konferenicji povodom početka implementacije projekta “Ženski biznis HAB” možete pogledati ovde.

Projekat “Ženski biznis HAB” je vredan 354.830,00 evra, od čega je 85% sufinansiran sredstvima fonda Interreg IPA Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija 2014-2020.